Mn. Ramon Rodon Vaquer - Biografies

Vagi al Contingut
Mn. Ramon Rodon Va (1891-1936). Professor del seminari-col•legi del Collell

Nasqué a Canet de Mar el 8 de juliol de 1891. Fou ordenat a Roma el 18tubre de 1916 pel ardenal Merry de Val. Era doctor en Teologia. Exercí de vicari a la parròquia de Sant Iscle de Vallalta. és tard fou nomenat
professor del Seminari Col•legi del Collell.  Antics alumnes seus el defineixen com un home d’unió constant amb Déu, savi, humil i bon predicador, que “mereixia ser sant tot i no ser màrtir”.


En iniciar-se la persecució religiosa abandonà el Collell per refugiar-se al poble veí de Falgons, juntament amb el rector de al localitat, Mn. Bartomeu Vicenç. Ambdós foren advertits del perill que corrien llurs vides però refusaren marxar. El 14 d’agost de 1936 van ser detinguts i portats a peu de la carretera entre Banyoles i Olot, dins el terme municipal de Sant Miquel de Campmajor, on coincidiren amb un altre sacerdot, també detingut, Mn. Miquel Ros. Tots tres foren assassinats per arma de foc allà mateix. Mn. Ramon animava als seus companys dient-los com d’oportuna era la data del seu martiri, en vigílies de la festa de l’Assumpció. Morí degut als impactes de bala al cap i, segons paraules dels mateixos botxins, amb el cap alt i somrient. Inicialment rebé sepultura a Sant Miquel de Campmajor i acabada la guerra traslladaren les restes al cementiri de Ventatjol, també dins el terme municipal de Sant Miquel i a un quilòmetre de distància del santuari del Collell.
 

Retorn al contingut